Skip to content

Techniekopleider Werktuigbouw (Mechatronica en onderhoud)

Zaandam, Noord-Holland€ 3.700 - € 4.700 per maandTechniekopleider

Functieomschrijving

Heb jij ervaring met het correctief en preventief onderhouden van productielijnen? Kun jij de oorzaak van een meervoudige storing snel opsporen? Weet jij welke vaardigheden een goede monteur heeft? Dan zou je deze kennis ook goed kunnen inzetten als praktijkopleider!


Wat ga je doen?

Als Techniekopleider bij Tetrix heb je een ontzettend leuke baan, want je zet jouw praktijkervaring in om de monteurs van de toekomst op te leiden. Je geeft praktijkles aan leerlingen mechatronica en service & onderhoud in onze opleidingswerkplaatsen.


In deze omgeving streven wij ernaar om het praktische bedrijfsleven zo goed mogelijk na te bootsen. Zo hebben we er bijvoorbeeld complete productielijnen staan. De storingen die daarin optreden ontstaan alleen niet helemaal onverwacht. Deze heb jij er namelijk zelf ingebouwd. Hierdoor leren de leerlingen uit eerste hand hoe ze daar mee om moeten gaan. Ook leren ze van jou hoe je het beste inspectierondes uitvoert of zelfstandig preventief onderhoud pleegt.


De leerlingen die je begeleidt volgen allemaal een opleiding op MBO 2, 3 & 4 niveau. Ze werken een aantal dagen in de praktijk bij leer-werkbedrijven, bijvoorbeeld als leerling servicemonteur, monteur technische dienst en machinebouwer. Tetrix verzorgt op de overige dagen de praktijklessen en een ROC de theorielessen.

De innovaties binnen de techniek volgen elkaar in snel tempo op. Als praktijkopleider bij Tetrix heb je ook een belangrijke rol in de verdere doorontwikkeling van de praktijklessen.


Wat bieden we?

Als eerste natuurlijk, een warm welkom! Als vakspecialist ben je meer dan welkom bij Tetrix, maar ik hoor je denken.. “als vakspecialist kom ik prima uit de voeten, maar opleiden is een ander vak!”. Klopt! Hierin gaan wij je helpen. Een opleiding behoort tot de mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan de korte opleiding hybride docent. We vinden het belangrijk dat jij als Techniekopleider goed voor de dag komt. Maar je hoeft dus geen ervaring als opleider te hebben.


Techniekopleider zijn bij Tetrix betekent een zelfstandige functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Verder vinden we het binden, boeien en voortdurend ontwikkelen van onze medewerkers belangrijk. Daar waar nodig ondersteunen wij jou bij het behalen van je doelen. We geven je de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en samen met ons verder te bouwen aan de toekomst van Tetrix.

Daarnaast bieden wij jou het volgende:

 • marktconform brutosalaris (3700 – 4700 euro);
 • een persoonlijk opleidingsbudget;
 • 38 vakantiedagen o.b.v. fulltime contract;
 • Mogelijkheid tot korte opleiding hybride docent;

Waar ga je werken?

Het betreft een veelzijdige functie op twee locaties. Zo ben je flexibel inzetbaar bij opleidingslocaties Amsterdam en Zaandam. Onze opleidingslocaties zijn gevestigd binnen het Regio College Zaandam en ROC van Amsterdam en zijn daarmee levendige locaties. Jouw collega’s zijn net als jij: enthousiast, hardwerkend en collegiaal. Je werkt in een gezellig, kleinschalig en dynamisch team met een ware voorliefde voor techniek. Tetrix kenmerkt zich door een opleidingsomgeving met een bedrijfsklimaat. Zo komt het beste van twee werelden bij ons samen.

Vereisten

Wanneer ben je succesvol?

Om het verschil te maken breng je praktijkkennis mee: je hebt zelf gesleuteld en wil graag jouw kennis over dragen aan de volgende generatie. Voor jou heeft een moderne productieomgeving geen geheimen. Samengevat vragen we:

 • Afgeronde technische mbo/hbo-opleiding binnen het vakgebied;
 • Talent voor organiseren en beschikt over tact, inlevingsvermogen en luistervaardigheid;
 • Affiniteit met jongeren en/of opleiden;

Aangezien opleiden onze kracht is hoef je (nog) niet overal kennis van te hebben. Als je voor een groot gedeelte van onderstaande technieken, kennis of ervaring hebt opgedaan kan je dit toepassen als opleider;

 • Ervaring met nieuwbouw, in bedrijfstellen of reparatie van een machinepark waarin automatisering en besturing belangrijke elementen zijn.
 • Sensortechniek en storing zoeken;
 • Pomptechniek en compressoren;
 • Tekenprogramma’s voor elektrische en/of pneumatische schema’s;
 • E-Plan en PLC techniek
 • AR/VR (Argumented Reality / Virtual Reality)

Oke en nu?

Denk jij dat jij de aankomende Techniekopleider bent die wij zoeken? Wij maken graag kennis met jou! Solliciteer via onderstaande button en stuur ons jouw CV en motivatie gericht aan Dave Aris (Vestigingsmanager Amsterdam/Zaandam). Wil je eerst meer informatie neem dan contact op via d.aris@tetrixtechniek.nl of 06 24 47 41 88.


Meer informatie over Tetrix, kun je vinden op www.tetrixtechniek.nl.

of

Werken bij Tetrix?

Wij leiden op in samenwerking met zo’n 200 erkende leerbedrijven in Noord-Holland, en daar zijn we trots op! Heb jij een hart voor Techniek en heb je altijd al willen werken in het onderwijs of contractonderwijs? Bekijk dan onze vacatures en wordt onze nieuwe collega! •  Werken bij dè Techniekopleider van Noord-Holland

 •  Werken in een gezellig en dynamisch team

 •  Opleiding en training om jezelf verder te ontwikkelen

 •  Marktconform salaris volgens de CAO Metaal en Techniek

 •  Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden